Підприємства Укроборонпрому торік заробили 106 мільйонів на неліквіді

Підприємства Укроборонпрому торік заробили 106 мільйонів на неліквіді

Укрінформ
За січень-грудень 2021 року підприємства ДК «Укроборонпром» заробили 106 млн грн на продажі металобрухту та неліквідного майна, що на 23 млн більше, ніж за аналогічний період 2020-го.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпром».

Так, торік підприємства Укроборонпрому успішно завершили 349 аукціонів, що на 66% більше, ніж за 12 місяців 2020 р. У середньому на кожен лот приходили 3 учасники, а реалізувати незадіяне у виробництві неліквідне майно вдалось 64-м підприємствам концерну.

«Завдяки реалізації такого майна у прозорий та конкурентний спосіб нашим підприємствам вдається збільшити вартість неліквідів подекуди втричі, як це було на аукціонах з реалізації автотранспорту: більше учасників прийде на торги – більший дохід отримають підприємства», – розповідає директор Укроборонпрому із закупівель Роман Аврамов.

Найбільший дохід від продажу такого майна отримали державні підприємства «НВКГ «Зоря»-«Машпроект» – 15,37 млн грн у 57 завершених аукціонах, «Антонов» – 9,78 млн грн у 10 завершених аукціонах та «ВО «Карпати» – 8,51 млн грн у 13 завершених аукціонах.

Читайте також: Підприємства Укроборонпрому збільшили виробництво на 24%

Найбільша кількість учасників спостерігалась на аукціонах з реалізації автотранспорту. Мова йде про ДП «Шепетівський ремонтний завод» – 19, ДП «Спецтехноекспорт» – 12 та ДП «Укроборонсервіс» – 10.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-