Ціни на нафту можуть завершити четвертий тиждень поспіль у «плюсі»

Ціни на нафту можуть завершити четвертий тиждень поспіль у «плюсі»

Укрінформ
Ціни на нафту незначно підвищуються в п'ятницю, 14 січня, і можуть продемонструвати тижневе зростання вчетверте поспіль на тлі ознак збереження світового попиту, незважаючи на новий штам коронавірусу Омікрон.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість бареля березневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $84,84 (+0,44%). Барель лютневої нафти WTI торгувався за $82,27 (+0,18%). Попередні торги з эталонів завершилися на рівні $84,47 і $82,12 відповідно.

«Ринок не надто оптимістичний. Повідомлення про ситуацію з COVID-19 у Китаї та про продаж стратегічних запасів нафти (SPR) у Сполучених Штатах викликають стурбованість», - сказав Автар Санду, менеджер із сировинних товарів у Phillip Futures (Сінгапур).

Читайте також: В Ємені урядові війська відвоювали у хуситів багатий на нафту регіон

Китай призупинив деякі міжнародні авіарейси та активізував зусилля зі стримування спалаху коронавірусу у Тяньцзіні. Натомість варіант Омікрон швидко поширився на північно-східне місто Далянь.

Міністерство енергетики США проінформувало у четвер, що продало 18 млн бар. сировини зі стратегічних нафтових запасів (SPR) шести компаніям, включаючи Exxon Mobil та підрозділ нафтопереробної компанії Valero Energy Corp.

Проте ціни на нафту марки Brent та WTI зростатимуть четвертий тиждень поспіль, чому сприяють побоювання щодо пропозиції та зростання геополітичної напруженості, а також падіння запасів сирої нафти в США до мінімумів 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-