За 11 місяців минулого року банки видали майже 8 мільярдів іпотечних кредитів

За 11 місяців минулого року банки видали майже 8 мільярдів іпотечних кредитів

Опитування
Укрінформ
Банки України за січень-листопад 2021 року видали 9,7 тисяч іпотечних кредитів на загальну суму 7,9 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати чергового опитування банків про обсяги наданих населенню іпотечних кредитів, повідомляє пресслужба НБУ.

"Загалом за перші 11 місяців 2021 року банки видали 9,7 тисяч іпотечних кредитів на загальну суму 7,9 млрд грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року нове іпотечне кредитування подвоїлося за кількістю договорів та зросло в 2,4 раза в грошовому вимірі", - йдеться в повідомленні.

Банки України повідомили, що в листопаді 2021 року видали 1025 іпотечних кредитів на загальну суму 845 млн грн. Про видачу нової іпотеки в листопаді поінформували 22 банки.

Нові кредити на купівлю житла на вторинному ринку нерухомості залишаються головним рушієм ринку: у листопаді їх частка становила близько 90% від усіх наданих іпотечних кредитів.

Ринок іпотечного кредитування залишається концентрованим: п’ять найактивніших банків уклали 90% нових угод.

Середня сума договору в листопаді зросла до 824,8 тис. грн порівняно з 803,9 тис. грн у жовтні.

Середньозважена ефективна ставка за іпотечними кредитами становила в звітному місяці 15,5% на первинному ринку і 13,5% – на вторинному. Незважаючи на те, що в листопаді порівняно з жовтнем ставки дещо зросли, з початку року вони все ж знизилися на 1,4 в. п. та на 0,4 в. п. відповідно.

Читайте також: За програмою «Доступна іпотека» надали кредитів на 1,2 мільярда - Мінфін

Як повідомлялося, старт програми «Доступна іпотека 7%» відбувся 1 березня 2021 року на виконання ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-