Укргазвидобування збільшило видобуток на старих свердловинах - нові технології

Укргазвидобування збільшило видобуток на старих свердловинах - нові технології

Укрінформ
У 2021 році АТ "Укргазвидобування" завдяки застосуванню технології капілярних систем збільшило видобуток газу на старих свердловинах на 67 млн кубометрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УГВ.

"Технологію капілярних систем фахівці Укргазвидобування почали застосовувати тільки рік тому і лише за цей рік вдалося збільшити видобуток газу на старих свердловинах на 67 млн куб. м та відповідно зменшити виробничо-технологічні втрати", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що технологія капілярних систем була застосована на 75-ти свердловинах. Вона дає змогу інтенсифікувати видобуток газу на складних свердловинах, схильних до накопичення рідини.

Згідно з повідомленням, середня окупність встановлення капілярної системи на свердловині складає до одного року. Водночас, Укргазвидобування має приклади, коли окупність була менше місяця – зокрема, на свердловині №100 Західно-Солохівського родовища у Полтавській області.

На свердловинах Битків-Бабчинського родовища, що на Івано-Франківщині, завдяки застосуванню капілярних систем добовий дебіт зріс більш як на 40%, або на 70 тис. кубометрів газу.

Читайте також: Укргазвидобування торік зменшило видобуток майже на 4% - Вітренко

Як повідомлялося, АТ "Укргазвидобування" торік видобуло 13,67 млрд кубометрів газу, що на 3,97% менше порівняно із 2020 роком.

Група "Нафтогаз" у 2021 році запустила у роботу 50 нових свердловин на газових родовищах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-