Укроборонпром торік заощадив на закупівлях у Prozorro 735 мільйонів

Укроборонпром торік заощадив на закупівлях у Prozorro 735 мільйонів

Укрінформ
Державний концерн «Укроборонпром» та його підприємства-учасники у 2021 році заощадили на закупівлях у системі Prozorro 735 млн грн, що на 63% більше, ніж у 2020 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі концерну.

«Загалом у 2021 році було проведено близько 27 тис. тендерів, з яких приблизно 17 тис. з очікуваним бюджетом у 7 млрд грн завершились підписанням договорів. При цьому сума заощаджених коштів на здійснених торік закупівлях склала 735 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що минулого року Укроборонпром та його підприємства-учасники завершили на 22% тендерів більше, ніж у 2020 році, очікуваний бюджет яких збільшився майже вдвічі.

У 2021 році лідерами за економією на закупівлях серед підприємств Концерну стали ДП «Антонов» – 212 млн грн, ДП «НВКГ «Зоря» - «Машпроект» – 77 млн грн, та КП «НВК «Іскра» – 49 млн грн.

У середньому на торги підприємств-учасників Укроборонпрому припадало 2,21 учасника, а конкуренція на закупівлях безпосередньо концерну склала 3,49 учасника на тендер.

Як повідомляв Укрінформ, відколи всі підприємства-учасники Концерну добровільно перейшли на систему Prozorro, з 1 січня 2020 року (Закон України "Про публічні закупівлі" на них не поширюється), підтверджена опублікованими договорами економія склала 1,19 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-