Нафтогаз торік запустив у роботу 50 нових свердловин

Нафтогаз торік запустив у роботу 50 нових свердловин

Відео
Укрінформ
Група "Нафтогаз" у 2021 році запустила у роботу 50 нових свердловин на газових родовищах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нафтогаз у Фейсбуці.

"У 2021 році наші фахівці запустили в роботу 50 нових свердловин (у 2020 – 41 свердловину), з них: 11 свердловин з дебітом понад 100 тис куб. м газу на добу; ​3 свердловини з дебітом понад 250 тис куб. м газу на добу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наприкінці року одна з високодебітних свердловин відкрила нове Моспанівське родовище на Харківщині. На сьогодні вона вже забезпечує понад 200 тис. куб. м блакитного палива на добу.

Крім того, Укрбургаз у грудні 2021 року пробурив нову свердловину на Полтавщині на нещодавно відкритому Скиданівському родовищі. Свердловина має значну глибину - 6 300 м - і дає додатково 200 тис. куб. м газу на добу.

Як повідомлялося, упродовж першого півріччя 2021 року видобуток газу в Україні скорочувався і падіння складало 2%, але у другій половині року вдалося переломити тенденцію і наростити видобуток на 3,5%.

У грудні 2021 року АТ "Укргазвидобування" розпочало другий етап із залучення партнерів для збільшення видобутку газу на 35 виснажених родовищах у форматі РЕС (Product Enhancement Contracts; контракти зі збільшення видобутку).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-