НБУ в грудні застосував до шести фінустанов заходи впливу

НБУ в грудні застосував до шести фінустанов заходи впливу

Укрінформ
Національний банк у грудні 2021 року застосував до 2 банків та 4 небанківських фінансових установ заходи впливу за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу та валютного законодавства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк за результатами нагляду у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (далі – запобігання та протидія) за діяльністю банків та небанківських фінансових установ, а також валютного нагляду в грудні 2021 року застосував до 2 банків та 4 небанківських фінансових установ заходи впливу", - йдеться в повідомленні.

Так, заходи впливу застосовано до АТ "Айбокс Банк", зокрема: відсторонення посадової особи банку за неналежне виконання банком обов’язку щодо здійснення належної перевірки нових клієнтів, а також існуючих клієнтів. Також до банку було застосовано письмове застереження.

До АТ "Банк Альянс" було застосовано письмове застереження та накладено декілька штрафів, зокрема у розмірі 1,35 млн грн, 200 тис. грн та 26 тис. грн.

До ТДВ "СК "Спейр", ТОВ "Українські Фінансові Операції" та ПТ "Ломбард Платинум Капітал "Курній і компанія" регулятор застосував письмові застереження.

До ТОВ "Електрум Пеймент Сістем" – було застосовано штраф у розмірі 204 тис. грн за невиконання обов’язку здійснювати заходи належної перевірки до проведення переказу платника (ініціатора переказу).

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-