Прикарпаття стало лідером з надходження коштів від малої приватизації у 2021 році

Прикарпаття стало лідером з надходження коштів від малої приватизації у 2021 році

Укрінформ
Івано-Франківська область у 2021 році стала лідером із залучення коштів від малої приватизації, слідом за нею йдуть Львівщина, Київ, Хмельниччина та Одещина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна.

"У 2021 році Івано-Франківська, Львівська області, Київ, Хмельниччина та Одещина увійшли до рейтингу ТОП-5 регіонів по залученню коштів від малої приватизації, який підготував Фонд державного майна України. Лідер рейтингу – Івано-Франківська область – за цей період дала до держбюджету найбільше надходжень – понад 800 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Згідно з рейтингом ФДМУ, Львівщина в 2021 році забезпечила 642 млн грн надходжень від приватизації до державного бюджету. Більшу частину цієї суми забезпечила успішна приватизація недіючої Львівської виправної колонії №48 – вартість активу на торгах сягнула 400 млн гривень. На місці занедбаного об’єкта новий власник планує створити сучасний кампус.

Київ замикає трійку лідерів з результатом 382 млн грн. Також столиця тримає пальму першості за показником середньої кількості учасників торгів – 7,5 особи.

Хмельниччина та Одещина посідають четверте та п’яте місця в рейтингу від Фонду держмайна з результатами 305 та 277,5 млн грн відповідно.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році від малої та великої приватизації до державного бюджету надійшло 5,07 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-