Корпоратизація Енергоатома відбудеться цього року - Галущенко

Корпоратизація Енергоатома відбудеться цього року - Галущенко

Укрінформ
На 2022 рік запланована корпоратизація НАЕК "Енергоатом". 

Про це на брифінгу заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо у цьому році (здійснити - ред.) важливий крок - це корпоратизація Енергоатома. Ми впевнені, що це надасть новий поштовх розвитку компанії, зокрема вихід на світові ринки, залучення ресурсів", - сказав Галущенко.

Міністр назвав 2022-ий роком розвитку атомної генерації. За його словами, підвалини для цього були закладені минулого року, в тому числі завдяки меморандуму з американською компанією Westinghouse про будівництво нових атомних блоків.

Галущенко також відзначив домовленість про співпрацю між Енергоатомом та американським виробником малих модульних реакторів NuScale Power.

"На сьогодні атомна генерація працює стабільно, надійно і фактично вона несе основний тягар проходження опалювального сезону", - додав урядовець.

Він зауважив, що нинішній опалювальний сезон продемонстрував важливість атомної генерації в енергосистемі України.

Як повідомлялося, державне підприємство "НАЕК "Енергоатом" планує збільшити потужності українських атомних електростанцій (АЕС) до 24 ГВт до 2040 року. Наразі в Україні є 15 енергоблоків на 4 атомних електростанціях загальною встановленою потужністю 13,835 ГВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-