В Україні затвердили ще дев'ять проєктів у рамках програми Danida Business Finance

В Україні затвердили ще дев'ять проєктів у рамках програми Danida Business Finance

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій затвердило ще дев’ять інфраструктурних проєктів, які підлягатимуть фінансуванню у рамках програми Danida Business Finance в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

Відбір інфраструктурних проєктів, які підлягатимуть фінансуванню згідно з Рамковою угодою між урядами України та Королівства Данія у рамках програми Danida Business Finance, триває з вересня 2021 року.

Обрані проєкти впроваджуватимуться у Донецькій області:

модернізація системи водопостачання Бахмутської міської територіальної громади (комунальне підприємство «Бахмут-Вода»);

реконструкція системи теплопостачання Краматорська (комунальне підприємство «Міст»);

заміна теплових мереж опалення комунального виробничого підприємства «Краматорська тепломережа»;

реконструкція залу фільтрів фільтрувальної станції Краматорська (комунальне виробниче підприємство «Краматорський водоканал»);

комплексна реконструкція магістральних каналізаційних мереж Маріуполя (комунальне підприємство «Маріупольводоканал»);

капітальний ремонт житлових будинків Центрального, Приморського та Кальміуського районів Маріуполя із встановленням індивідуальних теплових пунктів (комунальне комерційне підприємство Маріупольської міської ради «Маріупольтепломережа»);

реконструкція теплових мереж Центрального та Кальміуського районів Маріуполя із впровадженням труб в пінополіуретановій ізоляції (комунальне комерційне підприємство Маріупольської міської ради «Маріупольтепломережа»);

підвищення технологічного рівня виробництва теплової енергії з впровадженням енергоефективного та ресурсозберігаючого обладнання по комунальному підприємству «Покровськтепломережа» у місті Покровськ;

реконструкція насосної станції ІІ підйому фільтрувальної станції Краматорська (комунальне виробниче підприємство «Краматорський водоканал»).

Раніше у грудні були обрані та затверджені перші два інфраструктурні проєкти програми у Миколаївській області, а також один – у Харківській.

Danida Business Finance - програма, що реалізується Королівством Данія, спрямована на вирішення муніципальних інфраструктурних проблем та передбачає надання безвідсоткових позик зі строком погашення до 10 років. Мінімальна вартість таких проєктів – 13,5 млн євро, максимальна – від 100 млн євро.

Порядок відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій, які підлягають фінансуванню, затверджений постановою Кабінету Міністрів № 705 від 7 липня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, протягом 2021 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України виплатило 55,8 млн грн фінансової допомоги особам, які були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-