АМКУ дозволив компанії «Дженерал Комерс» придбати завод «Більшовик»

АМКУ дозволив компанії «Дженерал Комерс» придбати завод «Більшовик»

Укрінформ
Антимонопольний комітет дозволив компанії "Дженерал Комерс" придбати завод "Більшовик".

Про це повідомляє пресслужба АМКУ, передає Укрінформ.

"Розглянувши повторну заяву про концентрацію, подану ТОВ «Дженерал Комерс» – переможцем аукціону з продажу АТ «Перший Київський машинобудівний завод» («Більшовик»), що проводився в рамках "Великої приватизації", комітет надав відповідний дозвіл", - йдеться у повідомленні.

В АМКУ зауважили, що перша заява ТОВ «Дженерал Комерс» була залишена без розгляду, оскільки в її матеріалах бракувало всієї необхідної інформації, зокрема щодо фінансового забезпечення угоди. Усунувши недоліки, компанія наприкінці листопада подала повторну заяву, і вона була прийнята до розгляду.

"Враховуючи, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України та не заборонена відповідно до Закону України «Про санкції», Комітет надав дозвіл ТОВ «Дженерал Комерс» на придбання АТ «Перший київський машинобудівний завод»", - заявив реулятор.

Водночас АМКУ наголошує, що продовжує розпочате з власної ініціативи дослідження обставин та дій учасників аукціону з продажу «Більшовика». Комітет перевіряє оприлюднені у засобах масової інформації факти щодо можливих неконкурентних дій учасників аукціону.

Як повідомляв Укрінформ, АМКУ раніше розглядав заяву про надання ТОВ «Дженерал Комерс» дозволу на придбання акцій, що забезпечить перевищення 50% голосів у вищому органі управління АТ «ПКМЗ», і встановив, що вона не відповідає вимогам Положення про порядок подання та розгляду заяв про попереднє отримання дозволу АМКУ на концентрацію суб’єктів господарювання.

27 жовтня 2021 року за участю трьох претендентів відбувся аукціон з продажу пакета акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод». Стартова ціна 100% пакета становила 1,389 млн грн.

За даними Фонду державного майна, за результатами проведення торгів остаточна вартість об’єкта сягнула 1,429 млн грн. Це на 40 млн грн більше від стартової ціни і становить лише два кроки учасників (один крок – 20 млн грн).

Перший київський машинобудівний завод («Більшовик») на аукціоні в межах «Великої приватизації» придбав консорціум інвесторів, серед яких власник «А Девелопмент» Олексій Баранов та компанія UDP під керівництвом Андрія Іванова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-