Несплата податків на 66 мільйонів: викрили директора постачальника мережі супермаркетів

Несплата податків на 66 мільйонів: викрили директора постачальника мережі супермаркетів

Укрінформ
Правоохоронці викрили директора підприємства - постачальника мережі супермаркетів в ухиленні від сплати податків на понад 66 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів ОГП директору підприємства оголошена підозра в ухиленні від сплати податків, службовому підробленні та пособництві в легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, зловмисник за змовою з іншими особами документально оформив придбання сільськогосподарської продукції у фіктивного підприємства на понад 500 млн грн.

Правочин був укладений формально для зменшення розміру платежів до бюджету, тоді як фактично постачання продукції не відбулося.

"Натомість, фактично придбану за готівку у невстановлених осіб продукцію після її переробки підприємством було реалізовано одній із мереж супермаркетів, а до податкової звітності внесено завідомо неправдиві відомості. У результаті цього до бюджету не сплачено понад 66 млн грн податків", - повідомляють в Офісі генпрокурора.

В подальшому понад 26 млн грн були перераховані на рахунки фіктивного підприємства з метою їх конвертації в готівку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні працівники Державного бюро розслідувань викрили директора однієї з комерційних структур Київської області та митного брокера на несплаті податків на понад 7,5 млн грн.

За даними слідства, протягом 2018-2020 років під час подачі документів для розмитнення зловмисники свідомо вказували неправильний код продукції згідно з класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності, що призвело до заниження суми сплати компанією-імпортером податкових та митних платежів на 7,6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-