Передноворічна дегустація вин підтвердила високу якість української продукції

Передноворічна дегустація вин підтвердила високу якість української продукції

Укрінформ
Передноворічна дегустація українських вин, коньяків та медових напоїв, яку провела корпорація «Укрвинпром» спільно з Асоціацією сомельє України, підтвердила, що виноробна продукція вітчизняного походження є натуральною та високоякісною. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Високі показники якості продемонстрували зразки від українських підприємств Шато Чизай, Artwinery, Tavria Distillery, Odessa Шампанстке України, SHABO, Biologist Wine Club, Медоварня «Медовий Спас».

«За результатами дегустації ми маємо підтвердження, що наша продукція найбільш органічна і якісна. Питання дотримання показників якості та правил маркувань ми опрацюємо спільно з Держпродспоживслужбою та іноземними партнерами», - розповів генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко.

Він додав, що про українське вино потрібно говорити, писати, показувати, а «ще краще дегустувати».

«Мало мати сорти винограду в Україні, їх потрібно мати ще й в реєстрі, для того, щоб вони були впізнавані... Цього року ми внесли три нові сорти винограду в оновлений державний реєстр сортів рослин України, що дало змогу офіційно позиціонувати цю продукцію і продавати», - пояснив Кучеренко.

За його словами, триває перезавантаження французько-українського співробітництва у сфері виноробства. Розпочато співпрацю в напрямку географічних зазначень, проводиться спільне навчання для підвищення кваліфікації українських фахівців галузі.

Як повідомлялося, у 2020 році виробництво винограду в Україні зменшилося на 97 тис. тонн – до рекордно низького рівня у 269 тис. т. Переробка винограду при цьому впала майже удвічі у порівнянні до попереднього року та становила 75 тис. т, що також є рекордно низьким показником за всю історію нашої країни.

Натомість, торік Україна імпортувала вин на загальну суму у $179,25 млн, що на $32,45 млн більше, ніж 2019-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-