Держава виконує зобов’язання щодо сталого постачання електроенергії - Галущенко

Держава виконує зобов’язання щодо сталого постачання електроенергії - Галущенко

Укрінформ
Енергосистема країни має достатній резерв потужності, працює 14 з 15 атомних енергоблоків. Держава виконує зобов’язання щодо сталого постачання електроенергії.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час брифінгу сьогодні, 28 грудня.   

Міністр енергетики наголосив, що єдиною причиною відсутності електропостачання є проведення  планових або аварійних ремонтів приватними операторами систем розподілення: «Жодна квартира, будинок, громада, район чи місто не відключатимуться через нестачу електроенергії. Держава не має дефіциту електроенергії. Ми вважаємо неприпустимим проведення ремонтних робіт з відключенням від електропостачання в опалювальний період без надання альтернативного живлення споживачам. Ми звернулись до НКРЕКП, щоб проаналізувати кількість ремонтів в грудні та вжити заходів до недопущення такої ситуації в майбутньому», - заявив Герман Галущенко.

Міністр також відзначив системне постачання вугілля: «на трьох станціях баланс вугілля відповідає гарантованим запасам, навіть перевищує, в цілому бачимо системне накопичення вугілля на складах ТЕЦ та ТЕС. Це відбувається в тому числі завдяки імпорту морем вугілля, ми виконуємо план на грудень. Загалом за листопад та грудень поточного року імпортовано більше 1 млн тонн вугілля», - зазначив Герман Галущенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-