Правоохоронці розслідують можливе привласнення понад 50 мільйонів держпідприємства

Правоохоронці розслідують можливе привласнення понад 50 мільйонів держпідприємства

Укрінформ
У Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого замаху на привласнення понад 50 млн гривень коштів державного підприємства "Укрхімтрансаміак".

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

"Прокуратурою спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом можливого замаху на заволодіння коштами ДП “Укрхімтрансаміак”, - ідеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємство у липні поточного року уклало низку договорів на постачання обладнання для здійснення поточного ремонту газотранспортної мережі, яка перебуває на його балансі, на суму 51 млн грн. Строк виконання договору визначено до 23 грудня 2021 року.

При цьому, розрахунки із постачальником мали проводитись на умовах банківського акредитиву, тобто безспірного переведення оплати постачальнику банківською установою у разі надання ним документів про виконання окремих умов договору.

Водночас, встановлено, що під час підготовки технічного завдання на предмет закупівлі тодішнє керівництво підприємства проігнорувало чисельні зауваження працівників, що безпосередньо відповідають за ремонт та експлуатацію газотранспортного обладнання, які наполягали, що таке обладнання не відповідає вимогам ДСТУ та не може бути використано на ділянках газотранспортної мережі ДП “Укрхімтрансаміак”.

З урахуванням відомостей, зібраних в ході досудового розслідування, прокурор подав клопотання до Печерського районного суду Києва про накладення арешту на кошти, розміщені у банківській установі на умовах акредитиву. Суд, визнавши доводи прокурора обґрунтованими, задовольнив клопотання.

Таким чином, незважаючи на спроби підприємства-постачальника терміново передати обладнання, яке не може бути використано, кошти залишились на банківських рахунках держпідприємства.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи із встановлення осіб, причетних до укладення вказаних договорів, та надання належної правової оцінки їхнім діям.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро 20 грудня оголосило підозру позаштатному раднику міністра енергетики України, колишньому директору державного підприємства "Оператор ринку", у привласненні 2,15 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-