Уряд збільшив до мільйона суму кредиту фермерам без статусу юрособи - Лещенко

Уряд збільшив до мільйона суму кредиту фермерам без статусу юрособи - Лещенко

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про надання безвідсоткових кредитів у розмірі до 1 млн грн сімейним фермерським господарствам без набуття статусу юридичної особи.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко у Фейсбуці.

«Кабмін вніс зміни до Постанови № 1102 щодо надання безвідсоткових кредитів сімейним фермерським господарствам без набуття статусу юридичної особи. Ці кредити будуть спрямовані на придбання до 20 га землі сільськогосподарського призначення через Укрдержфонд», - написав Лещенко.

За його словами, ухвалено рішення збільшити суму кредиту вдвічі – до 1 млн грн. Термін погашення так само пролонгований удвічі – до 10 років.

«Жодних відсотків за ними аграріям платити не доведеться. На наступний рік за цією програмою вже передбачено й буде виділено 100 млн грн. За необхідності, сума буде ще збільшена», - підкреслив міністр.

Він наголосив, що зміни до Постанови передбачають справедливіший розподіл коштів між регіонами та усувають диспропорції між обсягами коштів, які можуть бути спрямовані на кредитування.

Як повідомляв Укрінформ, дрібні та середі фермери, які обробляють до 500 гектарів, можуть скористатися послугами Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Фонд надаватиме гарантії в обсязі до 50% непогашеної суми основного боргу на строк дії кредитного договору, але не більш як на 10 років.

Верховна Ради ухвалила закон про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві 4 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-