Укргідроенерго ввело в промислову експлуатацію четвертий агрегат Дністровської ГАЕС

Укргідроенерго ввело в промислову експлуатацію четвертий агрегат Дністровської ГАЕС

Фото
Укрінформ
ПрАТ "Укргідроенерго" ввело в промислову експлуатацію четвертий гідроагрегат Дністровської ГАЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба компанії.

"День енергетика найбільша гідрогенеруюча компанія країни – Укргідроенерго – відзначила введенням у промислову експлуатацію четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС. Додаткові 324 МВт дефіцитних балансуючих потужностей збагатять Об’єднану енергосистему країни, підвищивши її стійкість та надійність", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, загальна встановлена потужність Дністровської ГАЕС сягнула 1296 МВт у генераторному режимі та 1684 МВт - у насосному.

"Це визначна подія для всієї галузі, адже за умови значного дефіциту вугілля на складах ТЕС, додаткові 324 МВт – це той чинник, який сприятиме енергостабільності та стійкості роботи Об’єднаної енергосистеми», - прокоментував генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

У компанії нагадали, що спорудження гідроакумулюючої станції на Дністрі дає можливість використовувати надлишки дешевої нічної електроенергії для закачування води в насосному режимі у верхню водойму і спрацювання її в турбінному режимі в години пік для генерації.

Генеральним підрядником будівництва Дністровської ГАЕС є НВО «Консорціум «Укргідроенергобуд». Левову частку встановленого на об’єкті обладнання виготовили на заводах АТ «Українські енергетичні машини».

Як повідомлялось, у серпні 2021 року відбувся пробний пуск у генераторному режимі гідроагрегату №4 другої черги Дністровської ГАЕС.

Будівництво Дністровської ГАЕС є невід’ємною складовою частиною Енергетичної стратегії держави до 2035 року. Згідно з проєктом, станція складатиметься із семи гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт, що ставить її на перше місце у Європі та на шосте у світі.

Фото: пресслужба Укргідроенерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-