НКРЕП скоригувала тариф на водопостачання для 45 водоканалів

НКРЕП скоригувала тариф на водопостачання для 45 водоканалів

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг здійснила коригування тарифу на послуги водопостачання та водовідведення для 45 водоканалів країни, у тому числі і у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє приватне акціонерне товариство “Акціонерна компанія “Київводоканал”.

“22 грудня НКРЕКП на своєму засіданні ухвалила рішення прийняти постанову “Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141” та встановити товариству тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2022 рік у розмірі 30,384 грн/м³ з ПДВ”, - ідеться у повідомленні.

В результаті НКРЕКП скоригувала тарифи для 45 підприємств, що здійснюють водопостачання та водовідведення.

Розрахунок тарифів виконується відповідно до постанови НКРЕКП від 10 березня 2016 року № 302 Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, з урахуванням змін до неї, а також відповідно до Процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженої постановою НКРЕКП від 24 березня 2016 року № 364.

У преслужбі Київводоканалу заявили, що перегляд тарифів комісією зумовлений: збільшенням витрат на електроенергію, збільшенням витрат на теплоенергію, збільшенням витрат на природний газ, які забезпечують технологічний процес та підтримання робочого стану основних засобів для виконання безперебійної роботи водопровідної та каналізаційної систем, збільшенням витрат на податки і збори у зв’язку з підписанням Президентом Володимиром Зеленським 20 грудня Закону “Про внесення змін до податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень”.

“Встановлення НКРЕКП тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення зумовить зростання тарифів на 5,00 грн (з ПДВ), або та становитиме в цілому 30,38 грн за 1 м³ (у т.ч. ПДВ 5,06 грн), з них: централізоване водопостачання 16,164 грн/м³ з ПДВ, централізоване водовідведення 14,22 грн/м³ з ПДВ", - ідеться в повідомленні.

Витрати на середньостатистичну сім’ю із трьох осіб, які протягом місяця споживають в середньому 6,5 куб. м холодної води, зростуть на 32,50 грн.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня уряд затвердив порядок надання громадам у 2021 році субвенції на погашення різниці між встановленими і ринковими тарифами на комунальні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-