Підприємства Укроборонпрому за рік збільшили випуск продукції на 21%

Підприємства Укроборонпрому за рік збільшили випуск продукції на 21%

Укрінформ
Обсяги виробництва підприємств, що входять до складу державного концерну “Укроборонпром”, зросли на 21% порівняно із 2020 роком.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час експертного обговорення в Інституті Горшеніна “Як відбуватиметься реформа Укроборонпрому в 2022 році” розповів генеральний директор концерну Юрій Гусєв.

У 2021 році учасники концерну, за словами Гусєва, зароблять орієнтовно на 6,4 млрд грн більше, ніж торік.

“Станом на 20 грудня підприємства Укроборонпрому виготовили, модернізували і відремонтували понад 3 300 одиниць озброєння та військової техніки. Це бронетранспортери БТР-4Е, БРЕМ-4РМ, БММ-4С, БТР-70Ді. Відремонтували танки Т-72 і Т-64, модернізували літаки Су-25М1К, Су-27. Передали військовим чимало іншої техніки”, - уточнив Гусєв.

Спецекспортери, які входять до складу концерну, також демонструють зростання: надходження коштів за 11 місяців перевищили показники всього минулого року.

“Очікуємо, що до кінця року матимемо рекордні показники зростання за напрямками виробництва і спецекспорту”, - спрогнозував гендиректор Укроборонпрому.

Він також розповів, що завдяки проведенню тендерних процедур і закупівель через систему Prozorro підприємства заощадять щонайменше 2,2 млрд грн - на 58% більше, ніж торік.

Як повідомлялося, за підсумками трьох кварталів підприємства, що входять до складу ДК “Укроборонпром”, виготовили продукції майже на 27 млрд грн. Планові показники в галузі перевищено приблизно на 4%. Керівництво концерну пояснює зростання вчасним виконанням державного оборонного замовлення та збільшенням кількості і вартості зовнішніх контрактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-