НБУ оштрафував компанію за порушення вимог «колекторського» закону

НБУ оштрафував компанію за порушення вимог «колекторського» закону

Укрінформ
Національний банк оштрафував ТОВ “Глобал кредит” на 51 тис. грн за порушення вимог “колекторського” закону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що Національний банк виявив факти порушення вимог законодавства щодо взаємодії із споживачами під час врегулювання простроченої заборгованості з боку ТОВ “Глобал кредит”. Йдеться про порушення вимог щодо етичної поведінки, визначених у статті 25 Закону України “Про споживче кредитування”.

«До ТОВ “Глобал кредит” Національний банк застосував захід впливу у вигляді штрафу у мінімальному розмірі 51 тис. грн», - повідомили у НБУ.

Таке рішення комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 22 грудня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон №1349-ІХ "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості", який парламент ухвалив 19 березня 2021 року.

Документ покликаний захистити боржників від дій недобросовісних колекторів. Згідно із законом, НБУ отримав повноваження контролювати додержання банками, іншими фінансовими установами та колекторськими компаніями законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-