Жодних віялових відключень не відбувається і не планується - Міненерго

Жодних віялових відключень не відбувається і не планується - Міненерго

Укрінформ
В Україні під час опалювального сезону 2021/2022 років жодних віялових відключень не відбувається і не планується.

Про це під час брифінгу щодо поточного стану проходження опалювального сезону розповів міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жодних віялових відключень не відбувається і не планується. Щодо ремонтів під час опалювального сезону, то питання насамперед полягає в тому, що є плановість таких ремонтних робіт», - сказав міністр.

За його словами, на сьогодні вже був проведений аналіз щодо планових ремонтів, які здійснюються операторами систем розподілу впродовж осінньо-зимового періоду. І за його результатами міністерство звернулось до НКРЕКП, щоб кількість таких ремонтних робіт під опалювального періоду була мінімізована.

Зокрема, в разі критичної необхідності в їх проведенні, ремонти можуть відбуватись виключно за умови надання альтернативного живлення споживачам під час проведення відповідних робіт.

«Якщо ви бачите, що такі ремонти затягуються, звертайтесь в обов’язковому порядку до Державної інспекція енергетичного нагляду України», - додав Галущенко.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 15 грудня під час засідання уряду зазначив, що опалювальний сезон в Україні проходить стабільно, запасів енергоресурсів для проходження осінньо-зимового періоду достатньо.

За його словами, наразі у підземних сховищах газу знаходиться понад 15 млрд кубометрів "блакитного палива", чого достатньо для забезпечення потреб як населення, так і непобутових споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-