В середньому на одну вакансію в Бюро економічної безпеки подали 86 заяв

В середньому на одну вакансію в Бюро економічної безпеки подали 86 заяв

Укрінформ
До участі в конкурсі на 26 посад у новоствореному Бюро економічної безпеки (БЕБ) було подано понад 2245 осіб.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції повідомила представниця Ради громадського контролю при БЕБ Ганна Майборода.

Вона нагадала, що жодну людину не можуть працевлаштувати в Бюро за переведенням з інших державних чи силових органів. Штат БЕБ та його регіональних підрозділів повністю формується за результатами конкурсних відборів.

“Інтерес до перших конкурсів був шаленим. 900 кандидатів подали 2245 заяв на 26 вакансій державних службовців; 959 людей подали заяви на посади атестованих працівників”, - розповіла Майборода.

Проте, за її словами, до участі в конкурсі допустили менше 400 кандидатів, бо решта неправильно оформили документи. Представники Ради громадського контролю порадили потенційним кандидатам, які в майбутньому претендуватимуть на посади в БЕБ, ретельніше знайомитися з умовами конкурсів, які можна знайти у відкритому доступі.

Майборода також повідомила, що Рада громадського контролю сформулювала перелік з восьми пропозицій, врахування яких, як очікується, поліпшить організацію і проведення конкурсів з відбору кандидатів на посади у БЕБ. Рекомендації щодо удосконалення конкурсних процедур надіслали директору Бюро економічної безпеки Вадиму Мельнику.

Поради, здебільшого, стосуються організації роботи конкурсних комісій. Але є й такі, що вимагають внесення змін до законодавства і нормативних актів Кабінету Міністрів. Мова, зокрема, про врахування при визначенні переможців конкурсів результатів перевірок кандидатів на доброчесність.

“Хоча законом вимоги щодо доброчесності не регулюються, і громадськість, і бізнес розраховують, що люди з сумнівною репутацією на роботу в Бюро економічної безпеки на потраплятимуть”, - наголосила Майборода.

Як повідомлялося, до Бюро економічної безпеки вже набрали понад 200 працівників — більше 30% від штатної чисельності центрального апарату відомства. Всі гласні штатні працівники зі спеціальними званнями працевлаштовані на умовах випробувального терміну, 6 місяців. Загалом в Бюро працюватимуть 4 тис. осіб. На початку 2022 року планується оголосити конкурси на посади керівників регіональних підрозділів БЕБ. Нині завершується розробка власної програми тестування для подальших конкурсних відборів.

Паралельно триває авторизація детективів Бюро в Єдиному реєстрі досудових рішень, що дозволить почати передачу кримінальних проваджень до БЕБ. Провадження, відкриті Державною фіскальною службою, перйдуть до БЕБ одразу, оскільки ДФС ліквідується. Терміни передачі справ від інших відомств (СБУ, Нацполіція) – два місяці з моменту запуску роботи БЕБ, тобто, до 24 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-