Кубраков пояснив, що дозволило попередити дефолт Укрзалізниці

Кубраков пояснив, що дозволило попередити дефолт Укрзалізниці

Укрінформ
Попередити дефолт АТ "Укрзалізниця" у 2021 році дозволили три ключові рішення Міністерства інфраструктури та нового керівництва компанії.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Фейсбуці.

Одним з таких рішень було усунення компаній-посередників, через які ціни на електроенергію для Укрзалізниці були завищеними. Кубраков додав, що завдяки відповідному рішенню уряду УЗ отримала можливість закуповувати електроенергію напряму у виробника – НАЕК «Енергоатом». Перший укладений контракт за новими правилами дозволив Укрзалізниці заощадити понад 4 млрд грн.

Крім цього, важливим рішенням стало підвищення тарифів на вантажні перевезення, що дозволило УЗ отримати додаткові 2 млрд грн у цьому році, і ще 12 компанія отримає у наступному. Також попередити дефолт Укрзалізниці вдалось завдяки слідуванням принципам OECD та корпоративного управління. Кубраков зауважив, що реформа корпоративного управління є ключем до системної та злагодженої роботи стратегічної державної компанії.

"УЗ могла отримати 8 мільярдів збитку у 2021 році, натомість завершує рік з прибутком, про це йдеться у звіті ТСК з питань Укрзалізниці. За короткий час нашій команді вдалося відновити фінансову стабільність компанії та показати перші результати "Великого будівництва" на залізниці", - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця за підсумками роботи 11 місяців 2021 року отримала 227,3 млн грн чистого прибутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-