Нацбанк запровадив дистанційний підхід до проведення перевірок під час карантину

Нацбанк запровадив дистанційний підхід до проведення перевірок під час карантину

Укрінформ
Національний банк запровадив дистанційний підхід до проведення виїзних перевірок банків та небанківських установ в умовах карантину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Такий підхід має забезпечити безперервність нагляду в умовах карантину та зменшити ризики для здоров’я працівників банків, небанківських установ, які є об’єктами перевірки, та Національного банку", - йдеться в повідомленні.

Проведення виїзних перевірок у приміщенні об’єкта перевірки може ускладнюватися переходом на віддалену форму роботи. Тому Національний банк нормативно врегулював проведення виїзних перевірок в умовах карантину з використанням інструментів віддаленого доступу. Відтепер інспекційна група має право отримати віддалений доступ до документів чи інформації об’єкта перевірки та до його систем автоматизації.

Зустрічі членів інспекційної групи з керівниками та працівниками банку чи небанківської установи можуть проводитися в режимі відеоконференції або телефонного зв’язку, інтерв’ю з керівниками та працівниками об’єкта перевірки – в режимі відеоконференції.

Зазначені підходи передбачені постановою правління Національного банку №145 "Про особливості здійснення виїзних перевірок у сфері фінансового моніторингу, валютного нагляду, нагляду з питань реалізації і моніторингу ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) під час карантину" від 17 грудня 2021 року, яка набирає чинності з 22 грудня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-