НБУ вважає необхідним подальше підвищення облікової ставки

НБУ вважає необхідним подальше підвищення облікової ставки

Укрінформ
На думку більшості членів комітету з монетарної політики (КМП) Національного банку, необхідно і надалі підвищувати облікову ставку.

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час дискусії членів КМП щодо рівня облікової ставки, повідомляє пресслужба НБУ.

"Більшість членів КМП висловилися за подальше підвищення облікової ставки на найближчих засіданнях правління НБУ з питань монетарної політики. Кілька учасників дискусії також наголосили на необхідності швидшого застосування додаткових заходів, спрямованих на підсилення трансмісії попередніх підвищень облікової ставки, зокрема шляхом регулювання ліквідності в банківській системі", - йдеться у повідомленні.

Під час обговорення прогнозної траєкторії облікової ставки всі члени КМП погодилися, що приведення інфляції до цілі 5% у 2022 році з високою ймовірністю потребуватиме подальшого посилення монетарних умов.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку до 9% річних. Це рішення спрямоване на нівелювання впливу додаткових проінфляційних ризиків, поліпшення інфляційних очікувань і забезпечення стійкого зниження інфляції до цілі 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-