Україна і Данія спільно будуватимуть кораблі - підписаний меморандум

Україна і Данія спільно будуватимуть кораблі - підписаний меморандум

Фото
Укрінформ
В Україні відбулося підписання Меморандуму Міністерством інфраструктури України та Міноборони Данії з питань співпраці щодо розвитку та посилення морського потенціалу України.

Підписання меморандуму відбулося в рамках офіційного візиту в Україну Міністерки оборони Данії Тріне Брамсен, інформує пресслужба Міністерства інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Зокрема, у рамках Меморандуму планується проєкт будівництва багатоцільових суден. Виробництво буде повністю локалізовано на території України, а понад 50% від обсягу замовлень буде виконано українськими підприємствами”, - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку глава Мінінфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що Україна має великий потенціал для розвитку суднобудівництва: “це й доступ до найбільших судноплавних річок Східної Європи, і сформована портова інфраструктура, та найголовніше — наявні суднобудівні потужності”.

“Майбутні українсько-данські судна будуватимуться на заводі в Україні, використовуючи передовий досвід у проєктуванні наших данських партнерів, а також сучасне обладнання. Сподіваюся на розвиток нашої співпраці з Королівством Данією, особливо у високотехнологічних проєктах”, — сказав Кубраков.

Цей проєкт буде реалізовано за підтримки уряду Данії та данської Експортної кредитної Агенції (EKF). Судна проєктуватимуть данські компанії відповідно до вимог замовника, вони матимуть багатоцільове призначення.

Уточнюється, що завершення будівництва першого судна MPV80 передбачається до 2024 року.

“Воно зможе виконувати десятки функцій, серед яких і проведення пошуково-рятувальних робіт. Судно буде обладнане передовими розробками високотехнологічного спеціалізованого обладнання данських виробників”, - уточнюється у повідомленні.

У відомстві нагадали, що на доручення Президента України Володимира Зеленського Міністерство економіки спільно з Міністерством інфраструктури розпочинає програму відновлення українського судно та машинобудування, - йдеться про будівництво в найближчі 5 років морських та річкових суден, вагонів, літаків.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство інфраструктури України та ДК “Укроборонпром” підписали меморандум, відповідно до якого нова державна авіакомпанія “Українські національні авіалінії” замовить у ДП “Антонов” п’ять пасажирських літаків.

Фото: Мінінфраструктури, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-