На Ладижинській ТЕС ситуація з вугіллям стабільна - пресслужба

На Ладижинській ТЕС ситуація з вугіллям стабільна - пресслужба

Укрінформ
На ДТЕК Ладижинська ТЕС станом на 17 грудня ситуація з вугіллям стабільна, електростанція працює безперебійно.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі Ладижинської ТЕС.

«Ладижинська ТЕС продовжує стабільно забезпечувати мешканців Ладижина та України електроенергією та теплом. Для цього підприємство використало та продовжує використовувати весь наявний паливний ресурс. Наразі ситуація з вугіллям стабільна. Щоденно на ТЕС надходить достатня кількість вугілля, аби станція працювала безперебійно», - повідомили у пресслужбі.

Там зазначили, що до кінця місяця на Ладижинську ТЕС буде імпортовано майже 50 тис. тонн вугілля із США, а також привезено 25 тис. тонн з шахт України. Для стабільної роботи ТЕС компанії поповнюють свої склади вугілля за рахунок видобутку на українських шахтах та імпорту. Так, за 11 міс. 2021 року на шахтах ДТЕК Енерго видобули понад 15,2 млн т вугілля марки «Г». Всього у цьому році компанія планує видобути 17 млн т газового вугілля.

Також у пресслужбі зазначили, що ДТЕК домовився про імпорт в Україну 8 суднових партій з вугіллям із США та Колумбії, загальним обсягом майже 545 тис. т. Два із них у листопаді прибули до України. Ще у серпні-вересні компанія підписала дві угоди на поставку сукупно 340 тис. т енергетичного вугілля з Польщі. Також компанія імпортувала вугілля з Казахстану. Разом це вже понад 1 млн т для потреб опалювального сезону, - уточнили в пресслужбі.

Згідно з даними Міненерго, станом на 17 грудня на Ладижинській ТЕС фактичні запаси вугілля становлять 17,1 тис. тонн, гарантовані запаси відповідно до порядку формування ПБ ОЕС України визначені у розмірі 73 тис. тонн.

ДТЕК Ладижинська ТЕС розташована а правому березі водосховища річки Південний Буг в двох кілометрах на північний захід від м. Ладижин Вінницької області. Встановлена потужність станції – 1800 МВт (2 блоки знаходиться в консервації, 4 – працюючих, відповідно потужність станції становить 1200 МВт). Основним паливом ЛТЕС є кам’яне вугілля, резервне та розпалювальне паливо - природний газ і мазут. До складу Ладижинської ТЕС входить гідроелектростанція з встановленою потужністю 8 МВт та сонячна електростанція з встановленою потужністю 0,5 МВт.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Служба безпеки направила Кабінету Міністрів лист, в якому попередила про критично низький рівень запасів вугілля на ТЕС і ТЕЦ.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив, що на сьогодні проблема із постачанням вугілля на теплові електростанції та теплоелектроцентралі вирішена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-