Україна просить Німеччину переглянути рішення щодо сертифікації Nord Stream 2

Україна просить Німеччину переглянути рішення щодо сертифікації Nord Stream 2

Укрінформ
ТОВ "Оператор ГТС України" звернулося до Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини із проханням переглянути рішення про вплив сертифікації газогону "Північний потік-2" на безпеку постачання газу до Європи.

Як передає Укрінформ, про це повідомив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон у Фейсбуці.

"ОГТСУ звернувся до Федерального міністерства економіки та захисту клімату ФРН щодо перегляду рішення про вплив сертифікації оператора «Північний потік-2» на безпеку постачання газу до Німеччини та інших країн ЄС. Бо вважаємо, що наші аргументи можуть сприйняти як нові обставини, здатні вплинути на позицію профільного міністерства ФРН", - написав Макогон.

Він наголосив, що ОГТСУ веде постійну комунікацію з Єврокомісією, з міжнародними партнерами, учасниками ринку стосовно ризиків запуску російського газопроводу.

"Це геополітичний проєкт, який становить загрози для Європи і, власне, для самої Німеччини. Важливо, щоб аргументи на підтвердження ризиків звучали на противагу думці зацікавлених підприємців. Бо, повторюсь, цей газопровід не має нічого спільного з економікою чи підсиленням енергетичної безпеки", - заявив Макогон.

Як повідомлялося, новий німецький уряд вважає проєкт «Північний потік-2» суто економічним і вже не бачить у ньому «політичної складової». Водночас голова Федерального агентства з мереж Йохен Гоманн 16 грудня заявив, що газогін може бути введений в експлуатацію не раніше середини наступного року.

Федеральне мережеве агентство Німеччини, яке проводить сертифікацію газогону "Північний потік-2", 16 листопада призупинило цей процес. Німецький регулятор також задовольнив запити НАК «Нафтогаз України» та ТОВ «Оператор ГТС України» щодо участі у сертифікації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-