Рада звільнила від податку гроші на програму «єПідтримка»

Рада звільнила від податку гроші на програму «єПідтримка»

Укрінформ
Верховна Рада звільнила кошти, що надаються громадянам у рамках програми «єПідтримка», від податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

За відповідний закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту" (№4577) проголосували 287 народних депутатів, повідомляє Укрінформ.

«До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включається дохід у вигляді допомоги, що виплачується (надається) коштом державного бюджету в рамках програми «єПідтримка», – йдеться у повідомленні Інформаційного управління Апарату Верховної Ради.

Верховна Рада також підтримала пропозицію тимчасово, до 1 січня 2024 року знизити ПДВ для квитків на спортивні змагання – з 20% до 7%.

Автори законодавчої ініціативи аргументували тим, що тотальні скасування та перенесення спортивних заходів через пандемію, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, паралізували фактично спортивне життя. Під час пандемії не було трансляцій змагань, відсутні прибутки від реклами, продажу квитків, тобто спорт залишився без спонсорської підтримки. Проте федерації та спортивні клуби, продовжували нести витрати на оренду спортивних споруд, заробітну плату гравців, тренерів та інше. І тому спорт в такий скрутний час, на думку депутатів, потребує прямої державної підтримки.

«Застосування зниженої ставки податку на додану вартість у розмірі 7% сприятиме зниженню ціни споживання та збільшенню обсягу спожитих послуг, про що свідчить досвід низки країн світу, які застосовують знижену ставку податку на додану вартість», – зазначається в пояснювальній записці до документа.

Як раніше повідомлялося, всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс щеплення проти COVID-19, зможуть отримати 1000 грн від держави. За ці кошти вони матимуть можливість придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, купити квитки на залізничні та авіаперевезення по Україні, придбати книжки.

Програма реалізовуватиметься в декілька етапів. З 19 грудня послуга стане доступна в мобільному застосунку Дія. Це – найшвидший і найпростіший спосіб. На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-