Укргазвидобування залучить партнерів для експлуатації виснажених родовищ

Укргазвидобування залучить партнерів для експлуатації виснажених родовищ

Укрінформ
АТ "Укргазвидобування" розпочало другий етап із залучення партнерів для збільшення видобутку газу на 35 виснажених родовищах у форматі РЕС (Product Enhancement Contracts; контракти зі збільшення видобутку). 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укргазвидобування.

"35 виснажених родовищ, що розташовані в Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській областях, згруповані в чотири кластери. Укргазвидобування планує укласти чотири контракти з партнерами на збільшення видобутку за кожним з кластерів. Угоди передбачають, що партнери залучатимуть інвестиції та здійснюватимуть операційне управління виробничою діяльністю на переданих їм родовищах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що партнери будуть обиратися на конкурсних умовах. Конкурс складатиметься із двох етапів: 1) отримання заявок та надання потенційним партнерам доступу до інформації про родовища; 2) торги на електронному майданчику Prozorro в межах Закону України "Про державні закупівлі".

Родовища для нового проєкту відбиралися та розподілялися на кластери за такими критеріями: родовища, які за рівнем запасів, видобутку та витрат на освоєння залишкових запасів, не є пріоритетними для залучення ресурсів компанії та розвитку внутрішніми силами; наявність самодостатньої та відокремленої наземної інфраструктури.

Повідомляється, що залучення партнерів для реалізації виробничих планів на 35 родовищах дасть змогу Нафтогазу вивільнити ресурси та зосередити зусилля на пріоритетних проєктах. Укргазвидобування очікує від майбутніх партнерів виконання операцій і робіт, в тому числі й розвитку наземної інфраструктури, які забезпечать збільшення видобутку вуглеводнів на вигідних для обох сторін умовах.

"У межах РЕС-контракту весь видобутий газ та запаси обліковуватимуться на балансі видобувної компанії Нафтогазу – АТ «Укргазвидобування», яка є і залишатиметься власником спеціальних дозволів на родовища. За свої послуги компанія-партнер отримуватиме оплату в залежності від тарифів для різного типу діяльності: базовий видобуток, видобуток від операцій інтенсифікації на наявних свердловинах та видобуток з нових свердловин", - зауважили у компанії.

Укргазвидобування у травні 2020 року вже залучила партнера на умовах РЕС-контракту до видобування газу на 13 родовищах у Західній Україні.

Як повідомлялося, АТ "Укргазвидобування" у січні-листопаді 2021 року видобуло 12,49 млрд кубометрів природного газу, що на 4,32% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

НАК "Нафтогаз України" готова розвивати співпрацю з інвесторами у нарощуванні видобування природного газу. Компанія має потенціал збільшення видобутку природного газу з нинішніх 14 млрд кубометрів до 24 млрд кубометрів на рік упродовж 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-