Prozorro надасть можливість вносити «зелені» характеристики об’єкта закупівлі

Prozorro надасть можливість вносити «зелені» характеристики об’єкта закупівлі

Укрінформ
Державне підприємство «Прозорро» планує запровадити електронну тендерну документацію з відкритим електронним полем, куди можна внести екологічні характеристики предмета закупівлі.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Лісової опікунської ради (FSC) за результатами круглого столу «Зелені закупівлі лісової продукції: стан і перспективи на внутрішньому ринку».

«У планах ДП «Прозорро» — запровадження електронної тендерної документації, яка передбачатиме відкрите електронне поле для внесення екологічних характеристик предмета закупівлі», - розповіла заступниця генерального директора підприємства Наталія Шимко.

За її словами, на сьогодні замовники тендерів ставляться з обережністю до застосування екологічних критеріїв. І все тому, що контролюючі органи фокусуються на боротьбі зі завищенням цін, тож із підозрою ставляться до тих, хто обрав не найдешевшу пропозицію.

Очікується, що нові зміни забезпечать можливість електронного моніторингу, чи застосовує замовник вимоги до екологічних характеристик і які саме. Поки здійснити такий аналіз "зелених" закупівель можливо лише в ручному режимі.

На думку Шимко, також необхідне просвітництво щодо теми "зелених" закупівель саме серед працівників системи контролю. Тоді замовники без застережень закуповуватимуть більше екологічної продукції.

Як повідомляв Укрінформ, за п'ять років роботи система публічних закупівель Prozorro заощадила країні 190 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-