Укргазвидобування запустило в роботу надглибоку свердловину на Скиданівському родовищі

Укргазвидобування запустило в роботу надглибоку свердловину на Скиданівському родовищі

Укрінформ
АТ "Укргазвидобування" запустило у роботу надглибоку свердловину, яка забезпечує видобуток 200 тис. куб. м газу на добу, на Скиданівському родовищі у Полтавській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укргазвидобування.

"Нова розвідувальна свердловина на Скиданівському родовищі глибиною 6 300 м забезпечує видобуток 200 тис. куб. м газу на добу. Це родовище у Полтавській області фахівці АТ «Укргазвидобування» відкрили у 2019 році", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попередньо оцінена ресурсна база Скиданівського родовища становить понад 2,7 млрд кубометрів газу. На ділянці проведено сучасні 3D сейсмічні дослідження, за результатами яких виконується програма розвідки нового родовища.

Роботи з буріння виконувала бурова бригада «Укрбургазу» із використанням нового бурового верстата Bentec, який названо на честь Петра Сагайдачного – видатного українського полководця.

Згідно з повідомленням, з метою продовження розкриття потенціалу Скиданівського родовища заплановане буріння нових пошукових і розвідувальних свердловин. Крім того, Укргазвидобування очікує на результати інтерпретації даних, отриманих від проведення широкоазимутальних сейсморозвідувальних досліджень 3D.

Як повідомлялося, АТ "Укргазвидобування" у січні-листопаді 2021 року видобуло 12,49 млрд кубометрів природного газу, що на 4,32% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

НАК "Нафтогаз України" готова розвивати співпрацю з інвесторами у нарощуванні видобування природного газу. Компанія має потенціал збільшення видобутку природного газу з нинішніх 14 млрд кубометрів до 24 млрд кубометрів на рік упродовж 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-