Система «Прозорро.Продажі» стала лідером на Глобальному саміті Партнерства «Відкритий Уряд»

Система «Прозорро.Продажі» стала лідером на Глобальному саміті Партнерства «Відкритий Уряд»

Укрінформ
Система "Прозорро.Продажі" на Глобальному саміті Партнерства "Відкритий Уряд" стала лідером у регіоні "Європа".

Як передає Укрінформ, про це ініціатива "Партнерство "Відкритий Уряд" в Україні повідомляє у Фейсбуці.

"Україна підтвердила, що є лідером у відкритому врядуванні! Вже 10 років ми беремо активну участь в міжнародному Партнерстві "Відкритий Уряд", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, реалізація ініціативи, координацією якої займається Департамент інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, об’єднує зусилля уряду та інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій для втілення амбітних перетворень.

"10 років Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд" в Україні – це доступ до інформації у форматі відкритих даних; відкрита інформація про бенефіціарних власників; е-петиції, е-звернення; е-системи ProZorro/DoZorro/ProZorro.Sale; е-декларування; забезпечення прозорості будівництва (CoST); відкриті публічні фінанси; доступ до архівів комуністичного режиму; забезпечення прозорості видобувних галузей (EITI); е-послуги та багато інших корисних проєктів", - сказано в повідомленні.

За даними організації, під час Глобального саміту Партнерства "Відкритий Уряд", який відбувся 15 грудня, саме Україна стала безумовним лідером у регіоні "Європа".

"Номінована Україною система "Прозорро.Продажі" в категорії Impact Award перемогла проєкти 17 країн у регіоні "Європа" та отримала перше місце премії OGP Awards", - ідеться в повідомленні.

Завдання щодо системи передбачалося в четвертому плані дій з упровадження Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд", розрахованому на 2018–2020 роки.

Система була номінована за пропозицією Координаційної ради з питань реалізації Ініціативи та за результатами відкритого голосування.

"Але це ще не всі хороші новини! Міста Хмельницький та Вінниця – учасники програми OGP Local – отримали перше та третє місця відповідно за досягнення на локальному рівні", - відзначили в Ініціативі.

Під час відкриття Глобального саміту його учасників привітав онлайн Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Очільник уряду підкреслив, що Україна має багато напрацювань і готова ділитися своїм досвідом відкриття даних, впровадження інструментів прозорості та забезпечення спільнотворення (co-creation) під час реалізації Ініціативи.

У Києві за церемонією відкриття саміту та оголошенням переможців стежили партнери – представники секретаріату Кабінету Міністрів, органів виконавчої влади, державного підприємства "Прозорро.Продажі", Координаційної ради з питань реалізації Ініціативи, Трансперенсі Інтернешнл Україна та інших інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій.

На початку неформального заходу державний секретар Кабінету Міністрів Олександр Ярема зауважив, що саме співпраця уряду, інститутів громадянського суспільства, інших організацій в рамках Партнерства "Відкритий Уряд" дозволяє реалізовувати дійсно амбітні проєкти та надавати нові можливості для громадян, їх об’єднань і бізнесу.

"Нові нагороди OGP Awards – продовження хорошої традиції лідерства України за 10 років. Наш перший план дій – у десятці найкращих; електронна система закупівель ProZorro – переможець премії OGP Awards 2016; Глобальний реєстр бенефіціарних власників – Україна в числі перших учасників; інклюзивний процес розроблення планів дій з впровадження Ініціативи – серед кращих практик Партнерства", - наголосили в Ініціативі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 16 грудня, Вінниця отримала нагороду Партнерства "Відкритий Уряд" OGP Local Innovation Awards за інновації розвитку відкритого врядування і трансформаційні ініціативи на місцевому рівні.

Місто приєдналося до програми "Відкритий Уряд – місцевий рівень" у межах міжнародної Ініціативи "Відкритий Уряд" минулого року. Відтоді міська рада розробила план дій з упровадження ініціативи та представила на міжнародний конкурс свій проєкт зі створення мережі Офісів взаємодії, який і відзначило журі OGP.

Загалом на конкурсі розглядали 36 місцевих ініціатив від громад із Європи, Америки, Азії, Африки.

15 грудня місто Хмельницький отримало нагороду Open Government Awards міжнародної ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд" у номінації із впливу та інновацій на місцевому рівні в екологічній сфері, зокрема за створення інтерактивного навчального центру поводження з відходами "Гуфі-центр" та розроблення й реалізацію плану дій "Зелене місто".

Зазначається, що за перемогу в цій номінації змагалися 60 учасників з різних країн і регіонів світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-