Лісовому фонду України цьогоріч завдали збитків на понад 470 мільйонів

Лісовому фонду України цьогоріч завдали збитків на понад 470 мільйонів

Укрінформ
Державна екологічна інспекція України за січень-листопад 2021 року розрахувала понад 470 мільйонів гривень збитків у сфері лісів та рослинного світу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Держекоінспекції.

«Фахівцями Держекоінспекції протягом 11 місяців поточного року складено майже 6 тисяч протоколів за порушення природоохоронного законодавства та розраховано понад 470 мільйонів гривень збитків у сфері лісів та рослинного світу», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами державного нагляду найбільшу суму збитків розраховано у Вінницькій області - майже 250 мільйонів гривень. Серед найпоширеніших порушень інспектори фіксували незаконну порубку, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка, а також засмічення лісів відходами.

Крім того, порушення стосувались рубки дерев без висновку з оцінки впливу на довкілля, недотриманням встановленого порядку використання лісосічного фонду, заготівлі, вивезення деревини, а також правил охорони та використання територій і об'єктів природно-заповідного фонду.

Всього з початку року фахівці ДЕІ передали понад 500 справ про порушення природоохоронного законодавства у частині лісів та рослинного світу до правоохоронних органів.

Як повідомляв Укрінформ, з початку року фахівцями ДЕІ розраховано 2,8 млрд гривень збитків за екологічні порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-