Укртранснафта шукає замовників на транспортування «трубою Медведчука»

Укртранснафта шукає замовників на транспортування «трубою Медведчука»

Укрінформ
АТ "Укртранснафта" оголосила про пошук потенційних замовників послуг із транспортування нафтопродуктів частиною нафтопродуктоводу "Самара – Західний напрямок".

Як передає Укрінформ, відповідне оголошення оприлюднене на сайті Укртранснафти.

"АТ "Укртранснафта" повідомляє про заплановане відновлення транспортування нафтопродуктів українською ділянкою магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок", отриманого в управління на підставі Договору на управління активами (майном) від 30.06.2021, укладеного з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основною вимогою для потенційних замовників послуг є гарантування наявності у власності (або у спільній власності з декількома іншими замовниками) нафтопродукту, необхідного для забезпечення безперервного технологічного процесу транспортування ("технологічного обсягу"), обсягом від 70 тис. до 140 тис. тонн.

Укрнафта надаватиме перевагу тим замовникам, які зможуть гарантувати замовлення послуг мінімум на рік за принципом "качай або плати". Транспортування нафтопродуктів має становити щонайменше 100 тис. т щомісяця.

Крім того, потенційний замовник має розкрити повну інформацію про кінцевих бенефіціарних власників для проведення аналізу можливого застосування до нього або пов’язаних з ним осіб санкцій як накладених Україною, так і введених уповноваженими міжнародними організаціями (ООН, ЄС), уповноваженими органами влади США, Великобританії.

Заявки потенційних замовників послуг з транспортування нафтопродуктів (постачальників пального) приймаються до 13:00 30 грудня 2021 року.

Як повідомлялося, у вересні 2021 року АТ "Укртранснафта" отримало всі документи, необхідні для експлуатації та належного управління українською ділянкою нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок".

РНБО на засіданні 19 лютого 2021 року ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

Пізніше, 21 лютого Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопродуктопровід "Прикарпатзахідтранс", увівши в дію рішення РНБО від 19 лютого. А 23 лютого Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про арешт та передачу в управління АРМА всього майна та інфраструктури цього трубопроводу. У свою чергу, АРМА обрало управителем нафтопроводу Укртранснафту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-