ЄІБ надасть Україні €58 мільйонів кредиту на будівництво закладів профтехосвіти

ЄІБ надасть Україні €58 мільйонів кредиту на будівництво закладів профтехосвіти

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк надасть Україні кредит у 58 млн євро на будівництво, ремонт і модернізацію закладів професійно-технічної освіти та студентських гуртожитків.

Як передає Укрінформ, про це Офіс віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції повідомляє у Фейсбуці.

Сьогодні у межах саміту Східного партнерства у Брюсселі віцепрем’єр-мінстр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина підписала угоду щодо підтримки професійно-технічної освіти між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Фінансова угода про реалізацію проєкту "Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні" передбачає кредит ЄІБ у 58 млн євро, що буде спрямований на будівництво, ремонт та модернізацію наявних закладів професійно-технічної освіти, а також покращення студентських гуртожитків у Чернігівській, Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській, Волинській, Закарпатській областях та в Києві.

Зокрема передбачається їх трансформація в центри передового досвіду.

Кредит Європейського інвестиційного банку Євросоюз доповнить грантом на суму 8,5 млн євро в межах Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP), який буде спрямований на технічну допомогу в реалізації проєкту.

"Модернізація та розвиток професійно-технічної освіти − це необхідна інвестиція в економічний розвиток України. Завдяки співпраці з Європейським інвестиційним банком та за підтримки Європейського Союзу буде створено багаторівневі центри передового досвіду, які стануть опорою реформування системи професійної освіти та навчання України", - заявила Стефанішина.

За її словами, цей проєкт допоможе Україні покращити умови навчання та викладання, забезпечити комфортне проживання в гуртожитках для студентів із сільської місцевості чи інших регіонів, підвищити якість освіти, збільшити зайнятість молоді та зменшити витрати.

Угода доповнює програму "EU4Skills: кращі навички для сучасної України", яку спільно реалізують ЄС та держави-члени (Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія) для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.

Європейський інвестиційний банк є одним із ключових міжнародних фінансових установ в Україні, що фокусується на сферах соціальної та економічної інфраструктури, транспорту та зв'язку, розвитку місцевого приватного сектору, енергоефективності, інновацій та протидії кліматичним змінам.

Банк підтримує приватний сектор шляхом фінансового посередництва, а також через надання прямих кредитів окремим великим компаніям.

Крім того, на сьогодні ЄІБ є одним із найбільших інвесторів в Україні з підписаними проєктами на суму понад 7 млрд євро.

Як повідомляв Укрінформ, 17 грудня Рада директорів Світового банку розглядатиме надання Україні 300 млн євро в межах другого траншу за проєктом "Друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення". Ці кошти будуть спрямовані насамперед на фінансування президентського проєкту "Енергетична незалежність",

Також очікується реалізація Світовим банком інвестиційних проєктів у галузях машинобудування, енергетики, інформаційних технологій, сільського господарства і будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-