На будівництво інфраструктури індустріальних парків виділили 400 мільйонів – Мінрегіон

На будівництво інфраструктури індустріальних парків виділили 400 мільйонів – Мінрегіон

Укрінформ
Передбачено 400 млн грн на співфінансування будівництва інфраструктури для індустріальних парків у 2022 році.

Про це заявив перший заступник міністра розвитку громад і територій Василь Лозинський під час виступу на Ukrainian Israeli Innovation Summit 2021, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було дуже багато пільг прописано, але в бюджеті завжди було 0 грн прописано на ці рядки. А зараз є чіткі цифри: ми маємо 400 млн грн на наступний рік, щоб дати можливість громадам показати готовність приймати бізнес", - сказав Лозинський.

За його словами, ці кошти передбачені на будівництво доріг, комунікацій до промислових майданчиків на умовах співфінансування із місцевими бюджетами. Заступник міністра зауважив, що на сьогодні зареєстровано 52 індустріальних парка, із яких працює лише 10.

Як повідомлялося, протягом найближчих років уряд планує побудувати інфраструктуру для створення якнайменше 25 індустріальних парків, здатних забезпечити додатково понад 50 тис. робочих місць і ще 150-200 тис. — у суміжних галузях.

Президент України Володимир Зеленський у жовтні підписав закон про внесення змін до Закону №4416-1 «Про індустріальні парки». Документ запроваджує фінансові, інфраструктурні та інституційні стимули для інвесторів в індустріальні парки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-