Україна зацікавлена у досвіді Ізраїлю у заохоченні інвестицій в інновації - Шмигаль

Україна зацікавлена у досвіді Ізраїлю у заохоченні інвестицій в інновації - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Україна зацікавлена у вивченні ізраїльського досвіду державної підтримки таких сфер, як розвиток новітніх технологій, комерціалізація наукових досліджень, створення стартапів та заохочення інвестицій в інноваційні розробки.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав у відеозверненні на відкритті Ukrainian Israeli Innovation Summit 2021, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна зацікавлена в обміні досвідом і вивчені ізраїльської практики державної підтримки таких сфер, як розвиток новітніх технологій, комерціалізація наукових досліджень, створення стартапів та заохочення інвестицій в інноваційні розробки”, - сказав Шмигаль.

Ukrainian Israeli Innovation Summit 2021 / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

За його словами, є ще один важливий напрямок, в якому вже є співробітництво двох країн. Йдеться про інформаційні та новітні технології. Прем'єр упевнений в тому, що ця сфера має значний потенціал для розвитку та розширення подальшої співпраці та реалізації спільних перспективних проєктів.

Шмигаль також нагадав про те, що цьогоріч дві країни відзначають 30-річчя дипломатичної дружби, співпраці та взаємної підтримки. “За 30 років співпраці ми маємо багато досягнень . Сподіваємося, що і надалі буде втілено ще більше спільних проєктів, у тому числі завдяки україно-ізраїльському інноваційному саміту, який збирає на одному майданчику лідерів думок та професіоналів високого рівня у різних сферах”, - підкреслив він.

“Приємно відзначити, що українсько-ізраїльський форум стає майданчиком, який сприяє налагодженню зв'язків та надає можливості для обміну досвідом. Це професійне поле, в якому кожне знайомство має потенціал ефективних довгострокових міжнародних проєктів”, - додав глава уряду.

Стратегічне значення України для Ізраїлю є дуже високим. Це єдина країна на пострадянському просторі, яка дуже ефективно співпрацює з Ізраїлем.

Про це заявив посол Держави Ізраїль в Україні Міхаєль Бродський під час Ukrainian Israeli Innovation Summit 2021, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна – це унікальна країна і має унікальне значення для Ізраїлю, тому що стратегічна важливість України є дуже високою. По-перше, ми можемо зауважити про продовольчий сектор. Ви знаєте, що ми імпортуємо пшеницю, і цей імпорт становить десь половину всього імпорту пшениці до Ізраїлю. Хочу відзначити співпрацю в ІТ-секторі, це також дуже важливо. Дуже багато аутсорсингових послуг ми замовляємо з України», - сказав дипломат.

Бродський додав, що Україна – це єдина країна на пострадянському просторі, яка дуже ефективно співпрацює з Ізраїлем. Зокрема, посол наголосив на початку торгової угоди з нашою державою у сфері ІТ та фінансовому секторі.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні посол Бродський заявив, що Україна та Ізраїль наступного року розпочнуть перемовини щодо укладання угоди про вільну торгівлю послугами.

У Києві 15 грудня розпочала роботу четверта міжнародна конференція Ukrainian Israeli Innovation Summit. Цього року захід присвячений 30-річчю дружби та розкриттю інноваційних перспектив співпраці між Україною та Ізраїлем.

Протягом дня у заході візьмуть участь офіційні особи України та Ізраїлю, представники провідних технологічних компаній, видатні вчені, науковці та громадські діячі обох країн. Подія відбувається за підтримки Посольств Держави Ізраїль в Україні та України в Ізраїлі.

Цього року організатори розширили традиційну тематику саміту. Окрім технологічних інновацій, бізнес-співпраці, питань венчурного інвестування та залучення інвестицій, під час конференції будуть розглянуті такі актуальні теми, як просування бренду країни на міжнародній арені та концепція «м’якої сили» у жіночому лідерстві. До того ж, у рамках конференції вперше за 30 років дипломатичної дружби між Україною та Ізраїлем відбудеться церемонія нагородження «TOП-30 творців ізраїльсько-українських змін» — видатних ізраїльтян та українців, які зробили вагомий внесок у розвиток співпраці та партнерства між країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-