Кількість платіжних карток із початку року зросла на 7% - НБУ

Кількість платіжних карток із початку року зросла на 7% - НБУ

Укрінформ
Із початку 2021 року загальна кількість платіжних карток в Україні зросла на 7% - до 78 млн штук. 

Про це під час круглого столу на тему: "Коли все буде cashless: як найближчим часом розвиватимуться безготівкові платежі в Україні" сказав заступник голови НБУ Олексій Шабан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З початку року загальна кількість платіжних карток в Україні зросла на 7% і наразі на руках українців 78 млн шт. карток. Показник більший ніж у деяких європейських країнах", - сказав Шабан.

Він зазначив, що кількість безконтактних карток з початку року зросла майже на третину - до 17 млн, однак ще вищими темпами зростала кількість токенізованих карток, а саме на 39% та становить 5,5 млн штук.

За словами Шабана, якщо подивитися на дії українців з карткою, то це сплата в торгівельній мережі, ще 25% - припадають на купівлю в інтернеті.

Окрім цього, у 2020 та 2021 роках спостерігається активне зростання частки та обсягів безконтактних та NFC платежів. При цьому темпи зростання NFC платежів є більшими, що свідчить про активне використання токенізованих карток населенням.

"Наразі 78% операцій із оплати в фізичній торгівельній мережі є безконтактними", - зауважив Шабан.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Національний банк розпочав всеукраїнську інформаційну кампанію з популяризації безготівкових розрахунків Cashless. Мета кампанії – проінформувати українців про переваги і зручність безготівкових розрахунків, стимулюючи їх зростання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-