В Україні збільшилось виробництво трубної продукції

В Україні збільшилось виробництво трубної продукції

Укрінформ
Підприємства, що входять до об’єднання «Укртрубопром», в січні-листопаді 2021 року виробили 649,1 тис. тонн трубної продукції, що на 31,5% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті об’єднання.

Зазначається, що позитивну динаміку демонструють компанії «Інтерпайп Ніко Тьюб» і «Трубосталь», які за 11 місяців наростили випуск трубної продукції на 98,8% і 16,7%, відповідно. У той же час компанія «Сентравіс» скоротила виробництво нержавіючих труб на 4,2%, «Інтерпайп НМТЗ» зменшив обсяги виготовлення електрозварювальних труб на 28,5%.

У листопаді 2021 року підприємства, що входять до об’єднання «Укртрубопром», збільшили виробництво на 51,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 69,7 тис. тонн.

Генеральний директор «Укртрубопрому» Георгій Польський зазначив, що у листопаді виробнича активність на трубних підприємствах, що входять до об’єднання, зберіглася на високому рівні. Завдяки сприятливій кон’юнктурі на зовнішніх ринках підприємства збільшують обсяги виробництва безшовних труб вже дев’ятий місяць поспіль.

«Водночас подорожчання енергоносіїв в Україні істотно негативно впливає на собівартість трубної продукції. Зокрема, природний газ використовується в основному в кільцевих печах та термовідділах. Тому через високі ціни на газ стало економічно недоцільно виконувати замовлення на певний сортамент труб», - наголосив Польський.

Як повідомлялося, згідно із попередніми даними ОП «Укрметалургпром», за січень-листопад 2021 року в Україні було вироблено 19,44 млн тонн чавуну (на 4,6% більше, ніж за аналогічний період 2020 року), 19,64 млн тонн сталі (на 5,0% більше), 17,55 млн тонн металопрокату (на 5,0% більше).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-