Держінспекція позитивно оцінює роботу Запорізької АЕС усіма блоками

Держінспекція позитивно оцінює роботу Запорізької АЕС усіма блоками

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання не має зауважень до роботи Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) усіма шістьма блоками.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив голова Держатомрегулювання – головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки Григорій Плачков.

«На сьогоднішній день до роботи Запорізької атомної електростанції у нас питань немає. Оцінюю позитивно», - сказав Плачков.

Він зауважив, що ЗАЕС уже не вперше працює всіма шістьма енергоблоками, а цьогоріч завдяки спорудженню нової лінії електропередачі було зняте обмеження потужності станції.

Крім того, Держатомрегулювання не заперечує проти роботи всіх 15 блоків АЕС одночасно за умови, якщо НАЕК «Енергоатом» забезпечить безпечну та безаварійну експлуатацію обладнання.

Як повідомлялося, на сьогодні працюють всі шість енергоблоків ЗАЕС.

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі зі встановленою потужністю понад 6000 МВт. Генерує в Об’єднану енергетичну систему майже 40% всієї електроенергії, що виробляється атомними електростанціями України, та п’яту частину від загального виробництва електроенергії у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-