На спорудження нових виноробних ліній держава надала 19 мільйонів – Мінагрополітики

На спорудження нових виноробних ліній держава надала 19 мільйонів – Мінагрополітики

Укрінформ
На фінансову підтримку розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства цьогоріч спрямовано 450 млн грн, із них 200 млн грн - компенсація за садивний матеріал, спорудження шпалер і встановлення систем крапельного зрошення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів директор департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Ігор Віштак під час пресконференції «Інтеграція України у світову винну спільноту: перспективи розвитку виноробства та еногастрономічного туризму на прикладі проєкту Odessa Wine Week».

Віштак зазначив, що майже 9 млн грн витрачено безпосередньо на розвиток виноградарства, а 250 млн грн спрямовано на будівництво об’єктів, із них 19 млн грн безпосередньо на будівництво об’єктів та придбання ліній виноробства.

Також керівник департаменту повідомив, що у Мінагрополітики, разом із робочою групою з питань сприяння галузі виноградарства та виноробства, було розроблено проєкт закону про виноград та виноградне вино. Мета майбутнього документа - наближення законодавства України до міжнародних правил виробництва виноробної продукції та виконання пунктів угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

«Наразі у нас 29 малих підприємств, які займаються виноробством. Але у Франції - понад 27 тис. таких невеликих підприємств. Нам є над чим працювати», - зазначив Віштак.

На його думку, зміни в культурі споживання створюють перспективи для розширення крафтового і промислового виробництва українського вина та зміцнення його позицій на внутрішньому ринку.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті ліцензійне вино виробляють чотири приватні винороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-