Голова НБУ заявив про тиск «з моменту призначення»

Голова НБУ заявив про тиск «з моменту призначення»

Укрінформ
Голова Національного банку Кирило Шевченко заявив, що з моменту призначення на нього чинився тиск.

Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg, повідомляє Укрінформ.

«Я був під тиском з моменту мого призначення», - сказав він, відповідаючи на запитання про стресовість своєї роботи.

За його словами, йдеться про вплив на процес ухвалення рішень усередині НБУ, а також інформаційні кампанії у ЗМІ, спрямовані на топ-менеджерів НБУ. При цьому Шевченко зазначив, що НБУ зробив велику роботу для стабільності на фінансових ринках, створивши найприбутковішу банківську систему за всю історію незалежності країни, а також зробив найбільшу роботу з незалежності НБУ. І банк має ще багато планів на майбутнє, додав його керівник.

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли про відставку глави Нацбанку Кирила Шевченка, проте він це спростував.

У жовтні Bloomberg повідомляв з посиланням на джерела, що Президент Володимир Зеленський хоче звільнити голову НБУ Кирила Шевченка, зокрема через те, що у голови НБУ склалися погані стосунки з кількома топ-співробітниками банку, що призвело до хвилі відставок, яка «обурила західних донорів, включаючи МВФ».

Проте в Офісі Президента інформацію про можливу відставку Шевченка назвали «чутками». У НБУ, у свою чергу, заявили, що у Шевченка "попереду багато важливих завдань", над виконанням яких команда "продовжує працювати".

У ході прес-марафону 26 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що вважає за правильне перебування на посаді голови Нацбанку України Кирила Шевченка.

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 липня 2020 р. призначила головою Нацбанку Кирила Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-