В Україні розглядають маршрути поставок газу із Хорватії

В Україні розглядають маршрути поставок газу із Хорватії

Укрінформ
ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ) працює над налагодженням поставок газу із Хорватії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті компанії.

"Оператор ГТС України, у свою чергу, працює над створенням маршруту доставки скрапленого природного газу з Хорватії, через територію Угорщини до кордону з Україною. Ключовою передумовою можливості доставки природного газу з даного напрямку є створення гарантованих потужностей для транспортування природного газу в напрямку з Угорщини в Україну, над чим активно працюють ОГТСУ та українські дипломати", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що взаємодія хорватського та українського ринків природного газу дозволить не лише транспортувати "блакитне паливо" з Хорватії в Україну для внутрішнього споживання, але й забезпечить можливість зберігання хорватського газу в українських підземних сховищах газу ПСГ, що посилить енергетичну безпеку в регіоні. У компанії підкреслили, що Хорватія є одним із пріоритетних партнерів України у частині диверсифікації джерел постачання природного газу.

Як повідомлялося, ТОВ "Оператор ГТС України" з метою посилення безпеки працює над розширенням мережі постачання скрапленого газу до України. За 11 місяців 2021 року Україна імпортувала 2,547 млрд кубометрів газу з країн Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-