Укрзалізниця наступного року не підніматиме ціни на квитки

Укрзалізниця наступного року не підніматиме ціни на квитки

Укрінформ
Акціонерне товариство "Укрзалізниця" у 2022 році не підвищуватиме тарифи на пасажирські перевезення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укрзалізниця.

"Проєкт фінансового плану АТ "Укрзалізниця" на 2022 рік не передбачає жодних підвищень тарифів на пасажирські залізничні перевезення", - ідеться в повідомленні.

Фахівці Укрзалізниці підкреслюють, що основний фокус роботи в 2022 році буде спрямований на оновлення пасажирського рухомого складу та поліпшення сервісу для пасажирів.

Додаткові доходи компанія в наступному році планує отримати від підвищення ефективності закупівель та економії на кінцевій ціні, реалізації непрофільних активів тощо, але "в жодному разі не від підвищення вартості квитків".

Також Укрзалізниця готується у 2022 році запропонувати новий підхід до формування цін на квитки в залежності від різних факторів, зокрема популярності напрямку та часу придбання проїзного документа.

"Це дозволить пасажирам, які плануватимуть свої подорожі заздалегідь, заощадити свої кошти", - пояснюють у компанії.

Укрзалізниця очікує у 2022 році збільшення вантажообігу на 3,7% та зростання пасажирообігу на 14,3%, що сягне вже 80% до докризового рівня, ставши позитивним фактором для формування дохідної частини компанії.

Цьогоріч Укрзалізниця змінить комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків, який востаннє переглядали у 2019 році.

Так, з 10 грудня зазначений фіксований збір становитиме 30 грн замість 22 грн. Також комісійний збір – 20 грн – буде включений до вартості квитків на експрес Київ – аеропорт "Бориспіль". Таким чином, від завтрашнього дня квитки на експрес коштуватимуть 100 грн.

"Попри те, що зміна вартості квитків для пасажирів буде вкрай незначною – у середньому збільшиться лише на 3 відсотки, для АТ "Укрзалізниця" таке підвищення дасть орієнтовно 6 млн грн на місяць додаткових доходів, які буде скеровано на вдосконалення систем продажу та інші потреби", - зауважують в Укрзалізниці.

Також залізниця зменшує розмір комісійного збору за резервування квитків для групових замовлень: у разі бронювання квитків для групи кількістю більше 30 осіб вартість резервування місць становитиме 50 грн з дорослого пасажира та 35 грн з осіб віком до 18 років.

"Таким чином АТ "Укрзалізниця" значно знизить вартість цієї послуги для пасажирів, адже раніше ціна резервування місць при групових замовленнях становила 80 грн для дорослих пасажирів та 40 грн для дітей, незалежно від розміру групи. Це стане важливим стимулом для розвитку внутрішнього туризму", - зауважують в Укрзалізниці.

Як повідомляв Укрінформ, 3 грудня голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін під час інфраструктурного дня у Європейській бізнес-асоціації заявив про відсутність у планах на 2022 рік нових етапів підвищення тарифів на вантажні перевезення, окрім призначеного на 1 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-