Україна та Хорватія підписали меморандум про співпрацю у сфері метрології

Україна та Хорватія підписали меморандум про співпрацю у сфері метрології

Укрінформ
Україна та Хорватія підписали меморандум, який створить умови для подальшого розвитку двостороннього співробітництва у сфері метрології, що необхідно для отримання Україною "промислово безвізу".

Як передає Укрінформ, про це йшлось під час другого засідання Спільної комісії з питань економічного співробітництва між урядами України та Республіки Хорватія, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Під час засідання було підписано меморандум про взаєморозуміння між Міністерством економіки України та Державним бюро метрології Республіки Хорватія.

“Укладання Меморандуму створить умови для подальшого розвитку двостороннього співробітництва у сфері метрології в рамках виконання положень Угоди про асоціацію в частині технічних бар’єрів в торгівлі та підготовки до укладення Угоди про “промисловий безвіз”, що на сьогодні є пріоритетним завданням Президента України та Прем’єр-міністра України у відносинах з ЄС”, – зазначила заступниця міністра економіки Ірина Новікова.

Обмін інформацією та передовим досвідом Хорватії у рамках меморандуму також сприятиме подальшій розбудові системи метрології України відповідно до європейських норм і правил, що є наразі надзвичайно актуальним в рамках проведення попередньої оціночної місії ЄС щодо готовності інфраструктури якості України до укладення Угоди АСАА (“промисловий безвіз”).

“Спільна участь у проєктах різних метрологічних програм та міжлабораторних порівняннях сприятиме впровадженню європейського досвіду в метрологічну систему України, отриманню споживачем інноваційної, якісної та безпечної продукції, а також створить передумови для випуску конкурентоздатної української продукції та збільшення обсягів експорту товарів на ринки обох держав”, – зазначила Новікова.

Як повідомляв Укрінформ, в ході засідання 23-го Саміту Україна – ЄС, який відбувся в Києві у жовтні 2021 року, Президент України Володимир Зеленський сказав, що Україна вже на наступному саміті сподівається підписати з Європейським Союзом угоду щодо "промислового безвізу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-