Галущенко представив колективу «Оператора ринку» нового керівника

Галущенко представив колективу «Оператора ринку» нового керівника

Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко представив колективу державного підприємства "Оператор ринку" виконуючого обов’язки директора Олександра Гавву.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

"Є великі плани, глобальні з точки зору синхронізації української енергосистеми ENTSO-E, інтеграції ринків. Ми хочемо реалізовувати на базі вашого підприємства сучасні цифрові проєкти в енергетиці", - зазначив міністр.

Згідно з повідомленням, Гавва окреслив ключові напрями своєї роботи на держпідприємстві.

"Оператор ринку" пропонує виступити як центр збору та обробки даних в енергетичній сфері. Ми бачимо потребу допомогти державним органам у такій задачі та готові застосувати вже напрацьовані рішення", - сказав Гавва.

Серед середньострокових цілей також є корпоратизація підприємства, яка дозволить вести нову політику власності та корпоративного управління, сприятиме подальшому сталому розвитку компанії в інтересах держави, інтеграції з європейським ринком електричної енергії.

Як повідомлялося, 2 грудня Кабінет Міністрів скасував рішення про призначення Романа Сутченка директором ДП "Оператор ринку", погодивши призначення на посаду в.о. керівника підприємства Олександра Гавви.

Державне підприємство "Оператор ринку" було утворене 18 червня 2019 року відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії".

Підприємство відповідає за організацію купівлі-продажу електричної енергії на ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку, допомагає забезпечити баланс між попитом та пропозицією на ринку електричної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-