Ймовірний засновник Bitcoin виграв позов на $54 мільярди

Ймовірний засновник Bitcoin виграв позов на $54 мільярди

Укрінформ
Програміст Крег Райт, який називає себе засновником криптовалюти біткоїн, виграв у суді позов, завдяки якому зберіг свої статки розміром у 54 мільярди доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що суд Маямі відхилив позов родини Дейва Клеймана, колишнього партнера Райта по бізнесу, який помер у 2013 році. Родина Клеймана претендувала на половину статків Райта, заявляючи, що він привласнив собі результати спільної роботи.

В результаті рішення суду з Райта були зняті всі звинувачення і він зберіг свої статки розміром в 1,1 млн. біткоїнів (близько 54$ мільярдів). Водночас Райта зобов’язали виплатити $100 млн родині Клеймана за порушення прав на інтелектуальну власність. Юристи родини Клеймана вже заявили, що їх підзахисних задовольняє рішення суду про компенсацію.

Водночас Райт заявив, що рішення суду підтвердило його статус винахідника революційної технології.

«Суд очевидно визнав, що це я є винахідником біткоїна, інакше б вони не прийняли таке рішення щодо позову. Це чудовий результат і я почуваюся повністю реабілітованим», - заявив Райт журналістам.

ЗМІ відзначає, що Клейман помер у 2013 році. Його родина заявляє, що вони удвох працювали над створенням та майнінгом першого біткоїна у 2008 році, після чого Райт привласнив собі винахід.

Зазначається, що винахід біткоїна описується у статті, підписаній псевдонімом Сатоші Накамото. У 2016 році Райт заявив, що використав цей псевдонім, але його заява викликала багато скептичних реакцій.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор компанії Apple Тім Кук розповів, що він має вкладення у криптовалюті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-