ФДМУ продав Вузлівський спиртзавод за 333 мільйони гривень

ФДМУ продав Вузлівський спиртзавод за 333 мільйони гривень

Укрінформ
Фонд державного майна України (ФДМУ) продав Вузлівське місце провадження діяльості (МПД) та зберігання спирту за 333,3 млн гривень. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ФДМУ у Фейсбуці.

"Нещодавно завершився онлайн-аукціон з приватизації майна Вузлівського МПД та зберігання спирту. За об'єкт приватизації на торгах змагалися 8 компаній, а стартова ціна зросла у 15,8 раза – з 21 млн грн до 333,3 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У ФДМУ зазначають, що новий власник отримає у власність обладнання, необхідне для виготовлення і зберігання спирту, а також нерухомість підприємства, зокрема вуглекислотний і ферментний цехи, будівлю головного корпусу, спиртопідвал, депо, та електропідстанцію.

Переможець аукціону тепер повинен підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок. Якщо ж він відмовиться від об'єкту, то втратить можливість повернути гарантійний внесок, а право придбати Вузлівське МПД отримає другий учасник – який запропонував 150 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, із 15 жовтня 2020 року в Україні почалася приватизація підприємств спиртової галузі. Загалом на приватизацію держава виставить 41 місце провадження діяльності, що входять до держпідприємства "Укрспирт", та ще 37 об’єктів концерну "Укрспирт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-