Наступного року в розвиток інфраструктури інвестують майже 142 мільярди – Мінфін

Наступного року в розвиток інфраструктури інвестують майже 142 мільярди – Мінфін

Укрінформ
У 2022 році на будівництво та утримання доріг державного та місцевого значення, а також на модернізацію залізниці, аеропортів і річкового транспорту буде спрямовано 141,8 млрд грн. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«На наступний рік на розвиток інфраструктури передбачено рекордні 141,8 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію, будівництво, та утримання доріг державного та місцевого значення, а також на модернізацію залізниці, аеропортів і річкового транспорту», - повідомив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

У повідомленні зазначають, що наразі вже активно ведеться будівництво нової швидкісної автодороги Н-31 Решетилівка – Дніпро. Завершення будівництва створить можливість для мешканців Дніпра, Запоріжжя та південної частини Донецької області доїхати автомобілем до Києва, не порушуючи швидкісний режим за 4 години. Нині така поїздка займає близько 7 годин.

У наступному році також передбачені кошти на будівництво та реконструкцію мостів. Зокрема, Запорізький міст та лівобережні з'їзди з Дарницького мосту у Києві. Також продовжиться будівництво нового мосту у Кременчуці, роботи на якому почалися вже цього року.

Окрім того, у 2022 році за кошти держбюджету розпочнеться капітальний ремонт траси М-05 Київ – Одеса у Миколаївській, Одеській, Кіровоградській та Черкаській областях. За планом ділянку цієї траси на Одещині буде доведено до категорії 1А (автомагістраль із дозволеною швидкістю руху 130 км/год).

Не залишилося без уваги будівництво і реконструкція аеропортів та розвиток річкового транспорту. У 2022 році на будівництво нових та реконструкцію вже існуючих аеропортів буде виділено 3,5 млрд грн. За ці кошти планується будівництво аеропортів у Дніпрі та Закарпатті. А також розпочнеться реконструкція аеропортів у Вінниці та Херсоні.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до держбюджету на 2021 рік, яким, зокрема збільшила на 19 млрд грн видатки Укравтодору за бюджетною програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-